با استفاده از یک ظرف شیشه ای یا پلاستیکی شفاف و چند گیاه می توانید یک باغ شیشه ای زیبا و جذاب بسازید اما نکته مهم این است نگهداری از تراریوم است. سعی داریم در این مقاله شیوه های نگهداری از گیاهان تراریوم و مواد مورد نیاز برای این کار را معرفی کنیم.
برای نگهداری از تراریوم به این نکات توجه کنید:
منبع نور برای نگهداری از تراریوم
هر تراریومی که دارای گیاه است به نور نیاز دارد. حتی خزهها هم به نور نیاز دارند. بهتر است تراریوم را در نزدیک یک پنجره، لامپ فلورسنت یا هر منبع نوری مناسب قرار دهید.
حواستان به نور خورشید باشد
اصلا مهم نیست که از چه گیاهی در تراریوم استفاده میکنید. نکته مهم این است که تابش مستقیم نور خورشید با تراریوم سازگاری ندارد. هر موجود زندهای که در داخل شیشهها نگهداری میشود در گرمای تابش مستقیم نور خورشید به طور ذاتی دچار سوختگی میشود.
دلیل آن هم این است که شیشهها اشعه خورشید را در محیط محصور خود جمع میکنند که در این صورت گرما به مرور زمان افزایش مییابد. این پدیده دقیقا مثل اثر گلخانهای است. برای تجسم این اثر به خودرویی فکر کنید که در یک ظهر تابستانی زیر آفتاب مانده است. پس کاملا حس میکنید که در این صورت محیط داخل خودرو چقدر گرم و غیر قابل تحمل میشود.

لامپ های فلورسنت ، منبع نور مصنوعی
اگر از منبع نور مصنوعی استفاده میکنید اطمینان حاصل کنید که این لامپها برای گیاهان ساخته شده باشند. وضعیت قرار دادن لامپها باید طوری باشد که گیاه از آن سود ببرد، نه این که موجب سوختگی برگهای آن شود. مراقب باشید تراریومهایی که از جنس پلاستیک یا اکریلیک هستند اگر با فاصله کمی در زیر لامپها قرار بگیرد، احتمال ذوب شدن آنها وجود دارد.
دمای مناسب برای نگهداری از تراریوم
باید به دامنه دمایی که قادر است گیاه را از سرمازدگی حفظ کنند توجه شود. تراریوم ها،گیاه را در برابر سرمای شدید حفظ نمیکنند. وقتی دما به پایینتر از منفی یک درجه سانتیگراد برسد، تمام محتویات تراریوم ممکن است در معرض یخزدگی قرار بگیرد.
دور از منابع گرمازا باشند
تراریومها را روی وسایل گرمازا قرار ندهید و بهتر است طی فصول سرما تراریوم را از این منابع گرما دور کنید. این یکی از مهمترین کار ها در نگهداری از تراریوم است.
مراقب تغییرات ناگهانی دما باشید
باید همواره به یاد داشته باشید که جنس تراریوم شیشه است و تغییر ناگهانی و شدید در دما میتواند موجب شکستن این شیشهها شود، به خصوص اگر شیشه استفاده شده ضعیف باشد.
نکات مهم برای نگهداری از تراریوم
اکثر تراریوم ها محیط های بسته ای هستند که در اثر وجود نور مستقیم آفتاب حرارت درونی آنان به شدت افزایش یافته و به گیاهان آسیب می رسد بنابراین در بیشتر موارد تراریوم را می بایست به دور از نور مستقیم آفتاب قرار داد.
همچنین از نظر میزان روشنایی باید به نیازهای نوری گیاهان داخل تراریوم نیز توجه کرد. زیرا برخی از گیاهان به نور بیشتر (همان کاکتوس ها و سایر گیاهان گوشتی، سدوم، اشوریا) و برخی به نور کمتری(همانند سرخس های خزه ها، فیتونیا، شفلورا، سانسوریا) نیاز دارند بنابراین انتخاب و کاشت گیاهانی که نیازهای مشابهی دارند بسیار مهم است.
بهتراست که گیاهانی را که به نور مستقیم آفتاب نیاز دارند در تراریوم هایی از نوع در باز کاشته شوند که بتوان آنان را در طی روز و برای چند ساعت در زیر نور آفتاب قرار داد.
آبیاری تراریوم بسته به این که در تراریوم بسته و یا باز باشد و همچنین نیازهای آبی گیاهان با یکدیگر متفاوت است. تراریوم هایی که درهای آنان همیشه باز است همانند سایر گلدان های معمولی اغلب هفته ای یک یا دو مرتبه و تراریوم هایی که درهای بسته دارند معمولا نیازی به آبیاری هفتگی پیدا نمی کنند و آب مورد نیاز خود را از غبارپاشی روزانه ای که بر روی برگسار گیاهان انجام می دهید تأمین می کنند.
وجود دمای مناسب مسئله دیگری است که در محیط نگهداری تراریوم ها باید آن را مورد توجه قرار داد و به نیازهای دمای گیاهان داخل تراریوم نیز توجه کرد. قرار دادن تراریوم در مکانی سرد و یا در نزدیکی وسایل گرمازا توصیه نمی شود. معمولا دمای شبانه ۱۸ درجه سانتی گراد و ۲۴ درجه سانتی گراد در طی روز برای گیاهان داخل تراریوم مناسب است.
کود دهی تراریوم
برای کود دهی بهتر است که بعد از سپری شدن سال اول کاشت گیاهان داخل تراریوم را در طی ماه های تابستان و با کودهایی مخصوص گیاهان آپارتمانی که البته غلظت آن به نصف و یا حتی یک چهارم کاهش یافته است کوددهی شوند. مراقب باشید که کودها به برگسار گیاهان برخورد نکرد بر روی آنان باقی نماند. لازم به ذکر است کوددهی بیش از اندازه و رشد سریع گیاهان داخل تراریوم یکی از دلایل عدم موفقیت در نگهداری از تراریوم ها است.
گروه تولیدی کمند انواع ظروف تراریوم چند وجهی را با بهترین کیفیت تولید و به شما در ایجاد یک باغ زیبای کوچک در منزل یا محل کارتان کمک می کند .